Πηγές Αργυρούπολης


previous arrow
next arrow
Slider

Η Αργυρούπολη Ρεθύμνου είναι ένα χωριό 25 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο, στους πρόποδες του υψώματος Αζώνα.

Χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 260 μέτρων στέκεται εκεί όπου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η Αρχαία Λάππα.
Το χωριό είναι γεμάτο ίχνη αρχαίου αλλά και νεότερου πολιτισμού. Μέσα και γύρω από αυτό υπάρχουν ανασκαμμένα τμήματα της αρχαίας πόλης, ρωμαϊκά κατάλοιπα, ενετικά κτίσματα με μοναδικά θυρώματα και βυζαντινές εκκλησίες

Το 2008 έλαβε το βραβείο του καθαρότερου οργανωμένου παραδοσιακού οικισμού, είναι φημισμένη για τα φυσικά της αξιοθέατα, αφού εδώ ο επισκέπτης θα βρει όμορφες πηγές και παλιούς μύλους. Οι πηγές της Αγίας Δύναμης, με αναφορά στη θεία προέλευση της δύναμης του νερού, δεσπόζουν στην περιοχή, σε ένα κατάφυτο μέρος με τα νερά του ποταμού Μουσέλα να κυλούν από κάθε σημείο.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος με τρεχούμενα νερά και καταπράσινη βλάστηση. Οι πηγές έχουν αξιοποιηθεί –με πλήρη σεβασμό στο τοπίο και τη φύση– από ντόπιους οι οποίοι δημιούργησαν διάφορους χώρους εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Στις πηγές Αργυρούπολης θα περάσετε πραγματικά ξέγνοιαστες και χαλαρές στιγμές με απόλυτο πρωταγωνιστή τη φύση.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

    Τηλέφωνα επικοινωνίας:

    +30 6948047461, +30 6977505704